Hlavní menu:


Adventní duchovní obnova mládeže

11.12.2007, autor: Václav Novák, kategorie: Fotogalerie
Před farou
Jitrava

O víkendu 2. neděle adventní se konala duchovní obnova pro mládež na faře v Jitravě pod záštitou P. Pavla Macha. Obnovu vedl P. Bartoloměj, OFM. Převažovala samozřejmě liberecká mládež, ale pozvání přijali i tři mladí z naší farnosti...

V pátek večer po společné večeři a nezbytném představení našeho hosta - P. Bartoloměje jsme se odebrali do vymrzlého kostelíka sv. Bonifáce, abychom pozdravili Krista eucharistickou adorací. Soustředit se na modlitbu, naslouchat Božímu Slovu a chválit Pána, prosit a děkovat jsme vydrželi asi hodinku. Den jsme zakončili modlitbou před spaním z breviáře. Pak jsme se již odebrali někteří do svých postelí, někteří si chtěli ještě chvíli povídat.

Sobotní ráno nás probudilo krásným slunečním svitem, není divu, byla totiž Slavnost Panny Marie, počaté bez poskvrny dědičného hříchu. Po dobré snídani na náš již čekal také "duchovní pokrm" v podobě dvou promluv P. Bartoloměje. Zaměřil se na tři SZ postavy. Před obědem jsme měli společnou mši svatou. Po polední siestě také bylo na čase přestat jen sedět a začít se hýbat, tož se vyrazilo na pěkný výlet do okolní přírody. Nechybělo mnoho a vraceli jsme se za úplné tmy. Zvláště zpáteční cesta tedy byla o víře:-) (kam se šlape...:-))) ) Dokonce jsme se i vyřádili ve vyšších polohách na zbytcích sněhu. Přišli jsme pěkně utahaní, proto také možná naše pozornost klesla na minimum při třetí a poslední přednášce. Po večeři pak následoval volný program.


V neděli se trochu dospávalo, po snídani byla spešl mše pro nás. A po obědě a úklidu fary jsme ještě někteří vyrazili na blízké kameny. A tam v tom pěkném blátíčku jsme se taky hezky vyblbli. Kafčo a tradá domů...maminky a tatínkové čekají.:-)


Co se mi líbilo a proč jsem jel? Poznal jsem zase některé nové lidi, pokecal se známými, od srdce jsem se zasmál a odreagoval a hlavně se snažil dávat pozor na Boží hlas...

Odkazy na fotogalerie:


Fotogalerie od Vény zatím narychlo, bez popisků, úprav, výběru,...

Odkazy na zvukové záznamy z přednášek v .mp3:


Bohužel jsem začal zaznamenávat až druhou přednášku, první tedy není k dipozici.

Druhá přednáška
Kázání
Třetí přednáška


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |