Hlavní menu:


Adventní věnce

01.12.2011, autor: M. Zavadilová, foto A. Spišák, kategorie: Fotogalerie
Adventní věnce
Pracovní společenství vytvořilo excelentní produkty

Tradičně obě mateřská centra připravila společnou tvorbu adventního symbolu. Ekumenické společenství čítající více než deset rodin vytvářelo vánoční krásu v suterénu 5. ZŠ v keramické dílně, kde jsme našli opravdu dobré zázemí. Bylo to blízko bočního vchodu - nemuseli jsme větve a krabice s ozdobami nosit nikterak daleko. Velikost dílny ideálně vyhovovala a jako bonus mohly menší děti využívat k běhání i chodbu, kde nemohly nic zničit.

Větví na ovázání korpusu bylo na výběr dost - smrk, tůje i buxus. Ozdoby od své známé floristky zapůjčila a prodávala Eva Skrbková, zbytky materiálu z MC byly k dispozici za symbolický příspěvek. Navzájem jsme od sebe čerpali inspiraci, přítomné děti byly nadšené a kdybychom je nezastavili, vytvářely by věnce ještě nyní... Postupně se také děti trousily na jarmark do vyšších pater školy, odkud si přinášely pěkné výrobky žáků, a naopak k nám nakoukly v rámci prohlídky školy tři cizí odiny v doprovodu paní ředitelky.

Vysílení účastníci se mohli osvěžit kávou, čajem a sušenkami. Jelikož jsme začali včas, mohli jsme v poklidu již před polednem konstatovat, že všichni přítomní si věnec uvázali a je čas pustit se do úklidu. Ve dvanáct hodin jsme dílnu opouštěli v původním stavu, vděční za příjemně strávené dopoledne.

Děkujeme paní ředitelce Mgr. Marcele Pavlíkové, že nám poskytla prostory k vázání adventních věnců na 5. základní škole. Letos se nám navíc podařilo sejít se s termínem konání adventního jarmarku na škole a věříme, že to bylo přínosné pro obě strany. Pro adventní čas jsme vytiskli zvlášt denní čtení z Hesel Jednoty bratrské, aby děti mohly společně s každodenním mlsáním dobrot z adventních kalendářů každodenně poznávat i Boží slovo o přicházejícím Spasiteli.
Spolupráce s paní ředitelkou je velmi povzbuzující a už se těšíme, že za rok přichystáme zase nějaké vylepšení.

Fotogalerie snímků je zde. Úplnou fotogalerii naleznete na zápůjčním CD na faře.

Biblického průvodce adventem (nejen pro děti) naleznete v příloze.

Ke stažení: Advent_2011.pdf, 53 kB


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |