Hlavní menu:


Biblická poezie

13.04.2018, autor: M. Mareš, kategorie: Křesťanská akademie
Přednáška Daniela Rause 12.4.

Daniel Raus je novinář, publicista a rozhlasový redaktor.

Působil mnoho let ve Svobodné Evropě, nejprve jako bratislavský dopisovatel jejího českého vysílání a od roku 1995 v její slovenské redakci v Praze. Vedl Český rozhlas 6, potom byl do roku 2015 šéfredaktorem stanice ČRo Plus.

Funkci vedoucího náboženské redakce přijal jako výzvu - v průzkumech radioposluchačů zaujímá poptávka po náboženství poslední 35. místo a těsně před ní je poezie... Pod jeho vedením se mu podařilo neuvěřitelné - sobotní rozhlasový Křesťanský týdeník se stal vůbec nejsledovanějším rozhlasovým pořadem.

Po reorganizaci z Českého rozhlasu odešel, zaslechneme jej Bohu žel již jen cca jednou za měsíc v Ranní úvaze na Vltavě.

Daniel Raus hovořil o současné situaci u nás i ve světě, kdy jsou skupovány celé skupiny médií za účelem politického prospěchu jejich vlastníka. Varoval před realizací prezidentova návrhu na proměnu České televize, protože populisty ovládaná Rada by nepochybně nebyla zárukou objektivního a nestranného zpravodajství (Únorový Týden s prezidentem na Barrandovu. Poslanecká sněmovna může Radu odvolat, pokud Poslanecká sněmovna dvakrát po sobě neschválí Výroční zprávu o činnosti České televize nebo Výroční zprávu o hospodaření České televize, k čemuž M. Zeman vyzval).

Několik let se věnoval přípravě a vydání velice hodnotného pětidílného souboru Biblické poezie :
Přísloví.... Moudrost a její hostina
Žalmy..... David a jeho blues
Kazatel.... Šalamounův grál
Jób.......... Člověk soudí Boha
Píseň písní..Padesát odstínů lásky

Ukázka z CD Přísloví

Jedna z výstižných úvah z doby rozhlasového působení


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |