Hlavní menu:


Buď, kde jsi

14.06.2016, autor: M. Mareš, kategorie: Duchovní
Buď, kde jsi
O hledání stálosti v nestálé době

Kateřina Lachmanová, autorka duchovní literatury a šéfredaktorka Karmelitánského nakladatelství, dnes v 18 hodin na faře prezentovala nově vydanou knihu našeho kaplana, P. Štěpána Smolena, nazvanou "Buď, kde jsi".

Spiritualita pouštních otců dokáže uzdravit mnoho dnešních nemocí - roztěkanost, problémy se stálostí a vnitřní chaos. Svěží odlehčená forma dialogu přivádí čtenáře k poznání, že místo ke konání je tady a teď. Výmluvy na těžkou dobu, neschopnost druhých či proradnou vrchnost neobstojí.

Nechme promluvit samotného autora:

"Jsi nemocný, protože marníš čas v planém snění. Vydal ses po cestě, ale pokukuješ po jiných. Lecčeho jsi ochutnal, ale k ničemu ses nezavázal a nikde jsi nezůstal. Životem jen bloumáš."

"K jídlu je svoboden ten, kdo se dovede postit. K cestě ten, kdo dovede zůstat. A v lásce zas ten, kdo zůstává věrný. Dokud jdeš poslušně jen tudy, kudy tě táhnou vášně, jsi jejich otrokem, ne pánem. Svoboda vyžaduje stálost."

"Nejprve musím přijímat, abych mohl dávat. A teprve tím, že neuteču z místa, kde jsem, poznám své nedostatky. Zjistím, kdo jsem, a to je mnohem důležitější poznání než obhlédnout všechny divy světa. Až když díky pozornému prodlévání objevím nemoci vlastního srdce, můžu se léčit. A teprve vyléčené srdce dokáže lásku přijímat a taky dávat druhým."

BudKdeJsi

BudKdeJsi
14.06.2016 21:30:58

Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |