Hlavní menu:


Čtvrteční setkání zástupců jednotlivých úřadů s administrátorem farnosti

11.12.2011, autor: P. Ing. Mgr. Pavol Poláček, kategorie: Stalo se

Ve čtvrtek 8. prosince se na mladoboleslavské faře uskutečnilo setkání zástupců jednotlivých úřadů s administrátorem farnosti.
Naše farnost během letošního roku realizovala nebo připravovala k realizaci hned několik projektů, a tak nám přišlo jako vhodné pozvat na závěr roku všechny, kteří se na těchto projektech podíleli, shrnout dosavadní práci, popovídat si o tom, co se nám povedlo více, co méně a samozřejmě všem poděkovat.
Prezentovaly se celkem 4 projekty. Jako první projekt byla prezentována přestavba naší fary. Zde úzce spolupracujeme s Magistrátem města Mladá Boleslav, a tak jsme byli rádi, že naše pozvání přijal první náměstek primátora, Ing. Adolf Beznoska a vedoucí odboru řízení projektů, Ing. Jiří Beránek. Projekt prezentovat Ing. Mazanec spolu s panem Josefem Janem, kteří pro tento projekt vypracovali projektovou dokumentaci na stavební část.
Dalším bodem byla prezentace opravy kostela sv. Prokopa v Chotětově, fary a přilehlých hospodářských budov. Tento projekt prezentovala Ing. Lucie Kudibálová. Oprava kostela sv. Prokopa již započala realizaci za P. Szeligi, jsme rádi, že v ní můžeme pokračovat a budeme se snažit do rámce oprav zařadit i opravu fary a přilehlých budov. V současné době probíhá zpracování studie od Ing. Vinaře, který také přijal naše pozvání.
Oprava kostela v Horkách nad Jizerou přijela prezentovat a naše pozvání přijala za Národní památkový ústav v Praze, Ing. arch. Vyletová. Jsme rádi, že kostel sv. Mikuláše v Horkách nad Jizerou je již téměř dokončen. Prezentaci si vyslechl i pan starosta Horek nad Jizerou, Jaroslav Skála. Byli jsme také rádi, že pozvání přijal i ředitel Národního památkového ústavu, Ing. arch. Vojtěch Láska, který zmínil, že ne všude jsou takto otevření k diskuzi, jako právě zde, v Mladé Boleslavi. Projektu Horek nad Jizerou byl účasten také statutární zástupce firmy Legato Mělník, Ing Petr Pánek, jehož firma letošní ročník oprav realizovala.
Po dobrém obědě následovala poslední, čtvrtá prezentace projektu oprav kostele sv. Mikuláše ve Vinci. Tento projekt přijeli prezentovat realizátoři, restaurátoři, pan Bradna, akad. sochař a pan Pokorný, akad. sochař.
Jsme rádi ze toto společné setkání na závěr letošního roku a těšíme se na spolupráci v roce následujícím.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |