Hlavní menu:


Diecézní pouť mládeže

02.07.2008, autor: Václav Novák, kategorie: Fotogalerie
Diecézní pouť mládeže
Zahájení v naší farnosti a první den putování

Je mojí milou povinností zde vystavit tyto fotografie a napsat pár řádků o jednom putování, které začalo právě v naší farnosti...
Tak hezky od začátku. Jedná se o pouť mládeže litoměřické diecéze, kterou mladí konají již asi 7. nebo 8. rok. Vždy je obětována za nebo na jediný úmysl-za nová duchovní povolání a rodiny. Letos byla vybrána trasa Mladá Boleslav - Liberec.
Mladí se sjížděli již v pondělí 1. července na naši faru. To zde nocovalo asi 20 mladých. V úterý večer byl pak oficiální sraz poutníků a poutnic:-). Zahájilo se společnou mší svatou v 18:00. A jaký to byl radostný pohled, když se zde setkaly desítky mladých. Po mši se na plácku vedle kostela hrála seznamovací hra, lidé se rozdělili do tří skupinek, ve kterých se budou společně stravovat. Po večeři na faře byl program, na kterém jsem nebyl, tak nemohu referovat:-) Ale stihnul jsme alespoň v deset hodin večer společnou modlitbu kompletáře, po které se již na faře rozhostil klid a ticho. Milí poutníci dobrou noc, ráno je budíček v sedm hodin.
Ráno po snídani a vyklizení fary se opět den svěřil na počátku Bohu - ranními chválami v kostele. Na závěr nám všem požehnal poutnické hole P. Józef. Každý dostal poutnickou hůl a železný hlavolam. Od pana faráře nám byl také propůjčen kříž, který bude putovat s mladými po celý týden. P. Józef též poprosil o modlitby za naši farnost. A pak jsme se již za zvuků dud, ano dud, vydali podél magistrátu směr Radouč. Lidé se asi divili:-))
Krátké slovo na den od P. Vítka jsme měli na Radouči naproti Michalovické zřícenině. Pak bylo 20 minutové ticho. Cesta pak vesele ubýhala až na koupaliště v Bakově, kde byl oběd a také siesta. Někteří spali, někteří se zpovídali, někteří se cachtali... každý si našel to své, co zrovna potřeboval:-)
Do cíle dnešního dne - Mnichova Hradiště - jsme dorazili kolem 4 hodiny odpoledne. Zde jsme reaxovali na zahradě u fary. Před šestou byl růženec a pak mše svatá v kostele, opět s celou farností. To jsme ale již s P. Radkem byli na cestě domů, protože nás čeká jiná pouť. Ale řeknu vám, nerad jsem opouštěl takovou partu mladých.
Jen doplním, pouť by měla být zakončena v neděli 6. července (nebo v sobotu, teď nevím:-) ) mší svatou na poutním místě kostelíku Panny Marie u Obrázku v Liberci.
Mysleme na poutníky v modlitbách, také vám poutníci děkují za buchty a koláče a vřelé přijetí.

Fotogalerie zde.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |