Hlavní menu:


Jablonné 2008

31.05.2008, autor: Václav Novák, kategorie: Fotogalerie
Jablonné 2008
Farní pouť ke sv. Zdislavě

Malá reportáž z farní pouti.
Odjížděli jsme od kostela velmi brzy - již v sedm hodin. "Chvíli" jsme čekali na jednu poutnici, ale nakonec jsme jeli v plném obsazení, vlastně se nás vešlo na na zadní sedadlo 6.
Během cesty autobusem se jako obvykle zpívaly náboženské písně, pomodlili jsme se růženec (lépe řečeno jeho kousek) a během hodinky jsme byli na místě. Mše svatá začínala v devět hodin. Čas do mše svaté využil každý dle svého. Někdo nakupoval, někteří mladí šli ještě někam na louku, já jsem se šel pomodlit ke hrobu sv. Zdislavy, protože po mši je tam vždy velký "provoz". Mši svatou vedl náš bývalý biskup Pavel. Po mši svaté jsme se nasvačili a zamířili ke studánce, což je náš obvyklý cíl. Mnozí ale starší farníci využili příležitosti se účastnit další bohoslužby, kterou vedl pro tentokráte biskup Duka. Já osobně jsem si všiml některých věcí - takového dělení kněží - na ty kteří byli s biskupem Pavlem a na ty druhé. Bohužel asi tohle vše nepřispělo k jednotě kněžstva...no bohužel, kde není hlava, tam nefunguje ani tělo - známá věc. A pak také mi přišlo, že bylo méně lidí celkově...asi má každý už jiné "povinnosti" a jiné starosti než jezdit na diecézní pouť k patronce rodin a diecéze...Asi to naše rodiny a diecéze nepotřebují(e) a všechno je OK. Asi...
Ale zpět ke studánce, kde mezitím probíhaly vodní hry, tedy polívej každého, koho můžeš. Mnohdy i toho, koho jsme nechtěli. Ale bylo parno, tak trocha vody nikomu snad neuškodí. A pokud jsme někoho pohoršili...co se dá dělat. Mladí a staří, to vždy naráží. Ale pro jistotu se omlouváme všem, které jsme omylem zasáhli také. Později přišla také mládež z Litoměřic (litoměřičtí ministranti měli na starosti liturgii) a voda nás také dokonale spojila:-)
Po důkladném osvěžení, kdy na nás nebyla ani nitka suchá, kdy Anežka se několikrát koupala v potoce (já jsem tam málem ztratil boty), jsme se přesunuli k rybníku, kde jsme se sušili a hráli na kytaru. Mezitím šel kolem pan farář s pistolí:-) a začal si první. Tož jsem se bránil mokrým tričkem. Uvidíme, zda třeba na podzim nebude mít pan farář více vlasů:-)
Cesta zpět hezky ubíhala, někteří jsme tzv. "vytuhli", pohodlně se opřeli a spali.
Já jsme vezl vodu pro jednu dívčinu, co nejela, a pro jistotu jsem ji polil před domem.
Děkujeme rodině Brzobohatých, kteří si pro nás připravili takového průvodce, co vše je možné v Jablonném a okolí navštívit.

Fotogalerie je zde.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |