Hlavní menu:


K volbám jděte!

06.10.2016, autor: M. Mareš, kategorie: Osobní názor
Neúčast je volbou toho, koho bych vědomě nikdy nevolil

Poslední KT publikoval doporučení několika duchovních pastýřů:
Biskup František Václav Lobkowicz: Média jsou plná násilností, denně se dovídáme o sebevražedných atentátech po celém světě. Kvůli těmto skutečnostem i my v naší zemi máme někdy pocit strachu, že také naši zemi zaplaví migrační vlna a zcela předělá naši kulturu. A najednou slyšíme ze všech stran, že jsme přece kultura křesťanská, že ji musíme zachovat. Ale abychom udrželi dědictví otců, musí mít tuto touhu i ti, kterým dám ve volbách svůj hlas a kteří mě v budoucích čtyřech letech budou na úrovni kraje zastupovat. K volbám jděte! Máme přece zodpovědnost za to, co bude v našem kraji v příštím volebním období. Neúčast je volbou toho, koho bych vědomě nikdy nevolil.
Chebský farář P. Petr Hruška: Právě mám před sebou sadu hlasovacích lístků a vyřazuji uskupení extrémní, nedemokratická, podivná, zájmová, pro mě neznámá či na celostátní úrovni vedená populisty, rasisty nebo oligarchy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Osobně vyřazuji nejen KSČM, která se sloganem "žádné dary církvím" dělá z několika milionů křesťanů občany druhé kategorie, ale i strany a hnutí, které se hrnou do koalice s komunisty.
Ke zvážení je také, zda odevzdat hlas volební straně, která pravděpodobně nepřekoná hranici pěti procent.
Pro základní orientaci může posloužit i volební kalkulačka, která zredukuje výběr na několik stran.
Na hlasovacím lístku lze upřednostnit až 4 kandidáty zakroužkováním pořadového čísla. Těm, kteří tvrdí, že nikoho neznají, bych chtěl připomenout, že na kandidátce TOP09 je MUDr. Pavel Nechanický, náš farník a dlouholetý člen rady našeho města.

Tak dobrou volbu!


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |