Hlavní menu:


Mladí postavili církev před nové výzvy

12.03.2012, autor: M. Mareš, kategorie: Duchovní
P. Jan Balík o setkání mládeže ve Žďáru n. S.

Dobrá zpráva - naši biskupové se setkali ve Žďáru nad Sázavou s mládeží. Mládež, jak se vyjádřila, nechce jít lacinou a širokou cestou:

Mladí lidé cítí, že je jim poskytována nedostatečná výchova. Volají po integrální formaci, která by se dotkla celé lidské bytosti. Volají po tom, aby jim byla předávána podstata víry takovým způsobem, aby jim to pomáhalo nalézat její porozumění a aby si víru uměli obhájit sami před sebou i před druhými. Touží po uvádění do modlitby. Pochopitelně očekávají, že jim bude poskytnuta možnost víru prožívat a sdílet uprostřed konkrétního společenství.

Zjištění, že z účastníků, vesměs ve věku vysokoškoláků, měl málokdo představu o tom, co se ukrývá pod termínem sociální nauka církve, vede k zamyšlení nad obsahem kázání, katechezí a pastoračních programů. Úplný text viz odkaz níže.
--------------------------------------------------------
Je potěšitelné, že nejen naše boleslavská mládež ve věku 11-14 let ve své adventní výzvě,

Naším trvalým přáním ale je, aby Vaše víra byla žhavější. Když bude Vaše víra aktivnější, bude to prospívat nejen Vám, ale i Vašemu okolí, protože tak to Bůh chce a tak to i činil.

ale i celostátní mládež o deset let starší nechce slevovat a nastavovat laťku nízko, dle všeobecného proudu. Je to silnou výzvou, jak se nepřizpůsobovat světu a svědčit svými životy o lásce, která proměňuje.
Nezůstavejme tedy v mělkých vodách - zajeďme na hlubinu. Velká možnost k tomu bude už tuto sobotu - při farní duchovní obnově.

Adventní výzva boleslavských děvčat

» Přejít na článek Mladí postavili církev před nové výzvy na webu www.radiovaticana.cz.

Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |