Hlavní menu:


"Neustupujte!" vyzval papež katolíky v Chorvatsku

09.06.2011, autor: M. Mareš, kategorie: Promluvy
Výzva rodinám

Benedikt XVI. navštívil na dva dny Chorvatsko, zemi, kde se ke katolické církvi hlásí 88% obyvatelstva. V KT24 je otištěna jeho promluva, z níž jsou převzaty i následující věty:

„Drahé rodiny, buďte odvážné! Neustupujte před sekularizovanou mentalitou!“ nabádal v homilii k odporu vůči nezodpovědné rodinné a sexuální výchově Benedikt XVI. Mladí lidé se podle něj nemají zříkat přípravy na manželství. Rodiče se zase nemají bát dětem v rodinném prostředí číst Písmo svaté: „Buďte malým večeřadlem podobným tomu, které tvořili Maria a učedníci, kde se žije jednotou, společenstvím a modlitbou!“ Křesťanská rodina je podle papeže zvláštním znamením Kristovy přítomnosti a lásky, a proto je právě ona volána k evangelizaci.

Celý článek naleznete v připojeném odkazu.

Papež se zmínil rovněž o osobě arcibiskupa A. Stepinace. Doporučuji si na níže uvedené adrese přečíst jeho životopis - naleznete v něm vysvětlení střetů, ke kterým docházelo ve 2. sv. válce i krátce po ní za komunistického režimu (likvidace Chorvatů u Bleiburgu, rozsahem větší než "čistka" ve Srebrenici).

http://katolicka-kultura.sweb.cz/blahoslaveny_alois_stepinac/blahoslaveny_alois_stepinac.html

» Přejít na článek "Neustupujte!" vyzval papež katolíky v Chorvatsku na webu www.katyd.cz.

Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |