Hlavní menu:


Nuncius Diego Causero v Mladé Boleslavi

15.10.2009, autor: Václav Novák, kategorie: Fotogalerie
Nuncius Diego Causero v Mladé Boleslavi

Generální vikář P. Stanislav Přibyl přivezl ve středu 14. října 2009 do Mladé Boleslavi velmi vzácnou návštěvu. Apoštolský nuncius Diego Causero v dopoledních hodinách navštívil arciděkanský úřad, kde se setkal s našimi kněžími. Po pamětním zápisu do farní kroniky se byl podívat a krátce pomodlit v kostele Nanenbevzetí Panny Marie. Dále mu byl ukázán vysokoškolský komplex na Karmeli, který vznikl z piaristického kláštera a přilehlého kostela sv. Bonaventury.

Během rozhovoru s našimi duchovními se apoštolský nuncius velmi podrobně zajímal o život farnosti a našeho města. Od P. Szeligy dostal dárkem miniaturu automobilu Škoda Octavia.

Krátce před polednem vzácný host opustil naše město, aby pokračoval ve své neoficiální cestě po litoměřické diecézi. Mimojiné navštívil také Turnov, Mnichovo Hradiště a večer v 18:00 koncelebroval mši svatou s biskupem Mons. Baxantem v Liberci u příležitosti slavnostního zahájení akademického roku.

Fotogalerie je zde.

Diego Causero (nar. 1940) pochází z Itálie. V roce 1973 vstoupil do diplomatických služeb Svatého stolce, působil na nunciaturách v řadě zemí, poslední před příchodem do České republiky byla Sýrie.

Od roku 2004 působí arcibiskup Causero jako apoštolský nuncius v Praze.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |