Hlavní menu:


Plánovaná změna hostingu farního webu

12.02.2014, autor: Václav Novák, kategorie: Info o webu
14. - 15. února 2014

Dosud jsme využívali hosting (fyzické místo pro tyto stránky na serveru v Internetu) autora těchto stránek Ing. Roberta Krejčího. Kapacita tohoto hostingu však byla od začátku nedostatečná, proto jsme po dohodě s Magistrátem města Mladá Boleslav měli fotogalerie umístěné na serveru magistrátu. Před pár týdny však došlo k havárii tohoto serveru, díky čemuž se naše fotogalerie staly nedostupné. Tento starý server na magistrátu se již nebude obnovovat a nebyla ani ochota poskytnout nám prostor na jiném serveru města. Magistrát nám ale vyšel vstříc a technici se pokusili o obnovu dat.

Zvolili jsme tedy řešení přechodu k firmě WEDOS, která i v základním tarifu poskytuje neomezený hosting. Touto změnou se ušetří zhruba polovina nákladů (360,- Kčr ročně).

Vlastní změna spočívá v registraci u nového poskytovatele, zaplacení příslušného ročního poplatku, migraci vlastních dat, úpravě konfigurace redakčního systému, kontrole funkčnosti a provedení změny DNS serverů domény. Změna v nastavení DNS se projeví během 24 hodin v celém Internetu.

Během soboty 15. 2. budou zprovozněny i chybějící fotogalerie. Je možné, že některé soubory se z městského serveru nepodařilo obnovit úspěšně. Proto nemusí všechny fotogalerie fungovat zcela korektně.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |