Hlavní menu:


Program Noci kostelů

01.05.2011, autor: M. Mareš, kategorie: Pozvánky
Program Noci kostelů
V pátek 27.5. bude připraven bohatý program - vybírat si z něj můžete již nyní

V mnohém bude letošní program dne 27.5. obdobný tomu loňskému. Zahájíme ekumenickou bohoslužbou, otevřena bude městská věž i věž kostela sv. Jana. Počítáme s koncertem řeckokatolického chrámového sboru i koncerty varhanními. Stejně jako v loňském roce se můžete těšit na poutavé přednášky PhDr. Herčíka - v 19.10 v kostele NPM, ve 20.00 v kostele sv. Bonaventury a ve 20.50 v kostele sv. Havla. Poutnický pas bude tentokrát možné nechat orazítkovat na těchto místech:
Kostel Nanebevzetí Panny Marie
Kostel sv. Jana Nepomuckého
Kostel sv. Havla (program zajišťuje ČCE)
Modlitebna JB
Modlitebna ČCE (program zajišťuje CB)
Modlitebna CČSH
Kostel sv. Bonaventury a piaristický klášter (Škoda Auto a.s.)
Sbor českých bratří (město Mladá Boleslav)

Program naleznete v příloze. Ve druhé příloze základní informace o všech osmi objektech. Ve třetí příloze je program v podélném formátu. Detailní informace o programu, fotografie a informace o historii a křesťanských tradicích naleznete na www.nockostelu.cz v sekci Kostely.

Letošní novinkou je dětská minipouť od kostela NPM po všech osmi objektech. Děti se během pouti seznámí s boleslavskou křesťanskou tradicí a získají všech osm razítek do Poutnického pasu. Průvodkyně si převezmou děti od rodičů v době 17.55-18.00, návrat ke kostelu přibližně v 19.30

Fotogalerii z loňské akce si můžete zobrazit z archivu - zvolte v prvním řádku našeho webu "Fotogalerie" a odrolujte si na referát z loňské Noci kostelů.

Noc kostelů je podporována celou řadou významných osobností církevního i veřejného života. V litoměřické diecézi Noc kostelů svým jménem zaštítili Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický, MUDr. Jiří Besser, ministr kultury ČR, Mgr. Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje a MUDr. Raduan Nwelati, primátor města Mladá Boleslav.

Noc kostelů se zajímavým programem bude probíhat i v blízkém okolí - Mnichovo Hradiště, Bělá p. Bezdězem, Loukov, Všejany a Mšeno.

Ke stažení: Noc2011_2-1.pdf, 54 kB; BrozuraMB_3-1.pdf, 538 kB; Noc2011_2long.pdf, 55 kB


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |