Hlavní menu:


Promluvy P. Ing. Mgr. Vladimíra Slámečky

06.01.2008, autor: Václav Novák, kategorie: Info o webu
P. Vladimír Slámečka
na našem webu

Zařazujeme novou pravidelnou rubriku - a sice promluvy k nedělím a slavnostem. Autorem těchto zamyšlení je P. Vladimír Slámečka, který byl také jednou v naší farnosti jako host.

Odborný profil P. Vladimíra

Absolvent Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze; specializace silnoproudá elektrotechnologie. Po ukončení studia v létě 1989 nastoupil jako interní aspirant na Katedru elektrických strojů, přístrojů a pohonů. Po změně společenských poměrů odešel studovat na Katolickou teologickou fakultu UK v Praze. Po jejím absolvování se v roce 1995 vrátil na elektrotechnickou fakultu, kde pracoval jako odborný asistent na Katedře teorie obvodů. Kromě výuky odborných předmětů nabídl studentům i vlastní humanitní předmět Úvod do teologie. Současně byl pověřen péčí o studenty v rámci Poradenského střediska. Od akademického roku 2000/2001 je členem Katedry ekonomiky, manažerství a humanitních věd, kde kromě zmíněného Úvodu do teologie vyučuje též předměty Etika, Etika pro výpočetní techniku, Lékařská etika a Latinský jazyk. Zároveň pracuje na doktorské práci na téma Etika v podnikání. V roce 2000 byl vysvěcen na katolického kněze. Věnuje se pastoraci vysokoškolské mládeže jak v rámci Centra informačních a poradenských služeb ČVUT, kde pracuje jako duchovní poradce, tak v rámci královehradecké diecéze, do které je jako kněz inkardinován. Je členem dominikánského řádu.

Automatické rozesílání

Pro zařazení do automatického zasílání těchto kázání/studií kontaktujte P. Vladimíra na adrese slamecka (zavináč) fel (tečka) cvut (tečka) cé zet


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |