Hlavní menu:


Setkání mládeže v Olomouci

04.09.2017, autor: A. Janečková, kategorie: Mládež
15. - 20.8.

Korunní pevnůstka v Olomouci už dávno neslouží účelu, se kterým byla postavena. Místo toho mezi 15. a 20. srpnem poskytla útočiště šest a půl tisícům mladých katolíků, včetně šesti mladoboleslaváků.
Dění v pevnůstce doprovázelo motto Nebojte se! Každý den se k němu také přidával dovětek, takže jsme si mohli vyslechnout přednášky a shlédnout pečlivě připravené scénky na témata Nebojte se lásky a života, Nebojte se budoucnosti, Nebojte se věřit Bohu a tak podobně.
Mladí se ale nesjeli do Olomouce jen kvůli sledování scének a přednášek – k tomu by jim postačila Noe. V pátek jsme například vyrazili na pouť na Svatý Kopeček a v ostatních dnech se neméně vydatně prošli po celé Olomouci, protože program byl často dělený a rozmístěný po mnoha kostelích, fakultách a dalších zajímavých místech. Jako účastníci jsme si mohli zvolit z desítek kvalitních přednášek a modliteb, od ignaciánského rozjímání, přes breviář až k modlitbám chval a poznat tak rozmanitost církve – vlastně i o tom byla jedna z přednášek a koneckonců i celé sobotní odpoledne nazvané Expo povolání, kdy jsme mohli brouzdat kolem desítek stánků různých řeholí, hnutí, organizací a spolků a zjišťovat, jak různé spirituality prožívají život s Bohem.
Program byl také zpestřený krásnými setkáními s kamarády z jiných farností, dlouho neviděnými rodinnými příslušníky, kněžími a samozřejmě Bohem. Také naše mladoboleslavská parta utužila vztahy, zažila spoustu zábavy a načerpala radost k rozdávání ve školním roce. Doufáme, že se nebudeme bát ji předat dál a nezapomeneme děkovat Bohu a všem zasloužilým za krásné setkání.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |