Hlavní menu:


Tříkrálová sbírka

01.01.2012, autor: M. Vosáhlová a I. Kolínová, foto A. Spišák, kategorie: Fotogalerie
Tříkrálová sbírka
Středa a čtvrtek v domácnostech, pátek a sobota Olympia+Interspar, neděle kostely

Opět je před námi svátek Tří králů a s ním i celostátní Tříkrálová sbírka. V Mladé Boleslavi bude probíhat od 4. do 8. ledna.
Ve středu 4.1. odpoledne navštíví „tři králové“ pana primátora. Následně dostanou desítky koledníků požehnání v kostele sv. Jana Nepomuckého a potom se vydají na koledu po domácnostech, která bude pokračovat i ve čtvrtek. V pátek od 15 do 18 hod. a v sobotu od 10 do 18 hod. můžete přispět do kasiček s červeným logem Charity v obchodních střediscích Olympia a v obou střediscích Interspar (Jičínská ul. a Na Radouči). V neděli ještě proběhnou sbírky u katolických kostelů po všech bohoslužbách.
Tříkrálovou sbírkou se zapojujeme do celostátní akce Charity Česká republika na pomoc rodinám a lidem v nouzi, kteří se do těchto životních situací dostali bez vlastního přičinění z důvodů sociálních či přírodních katastrof. V souladu se schváleným záměrem je výtěžek sbírek použit částečně na mezinárodní humanitární pomoc, převážně ale na konkrétní místní účel. Farní charita Ml. Boleslav přispěje touto sbírkou boleslavské půjčovně Tyflocentrum na kompenzační pomůcky pro osoby s těžkým zrakovým postižením a dobrovolnickému centru v Oblastní nemocnici Mladá Boleslav na nákup didaktických hraček.
Vloni jsme vybrali v našem městě téměř 67 tisíc korun. Z těchto finančních prostředků byly nakoupeny kompenzační pomůcky pro seniory (např. zvedací a transportní zařízení do pokojů a koupelny). Jsme proto rádi, když díky dárcům z řad našich spoluobčanů můžeme zlepšovat podmínky pro uživatele sociálních služeb.
Všem dárcům minulým i budoucím patří upřímné poděkování.

Za Farní charitu
M. Vosáhlová a Ing. I. Kolínová

Fotogalerie snímků je zde.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |