Hlavní menu:


Tříkrálová sbírka rekordní

17.01.2023, autor: M. Mareš, foto s. Kristiana, J. Míšková, M. Mareš, T. Konupka, I. Kolínová, Z. Maršíčková, kategorie: Fotogalerie
Tříkrálová sbírka rekordní
Významná pomoc pro sirotčinec v Užhorodu

Veliké poděkování všem dárcům i koledníkům, protože se letos podařilo překonat 8 let starý rekord. Díky štědrosti dárců byl letošní výnos tříkrálové sbírky opravdu požehnaný - 138 111 Kč. Hlavní část z výnosu bude odeslána do ukrajinského Užhorodu jako pomoc pro sirotčinec, kde o děti pečují sestry z Congregatio Jesu.
Otec Pavel požehnal koledníkům 1.1., následující den koledování začalo na radnici
a pokračovalo potom celý týden, kdy se koledníky stali žáci z hodin náboženství. Následovala sobotní koleda v supermarketech a nedělní sbírka na závěr mší svatých. Do celkového výsledku sbírky byl započten i obsah kasiček z Nepřevázky, Vinařic a Ledců.
Péče o ukrajinské sirotky je vysoce potřebná. Brutální útoky na civilní obyvatelstvo, jako třeba sobotní destrukce bytového domu v Dnipru zásahem vysoce přesné ruské rakety, počty sirotků dále rozšiřují. Jsme vděčni za to, že tolik lidí v našem městě svým příspěvkem podpořilo hrdinské úsilí Ukrajinců, kteří už téměř rok odolávají vražedné agresi.

Tři králové 2023

Tři králové 2023
17.01.2023 20:22

Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |