Hlavní menu:


Vděčnost za svědectví víry

29.01.2022, autor: M. Mareš, foto T. Pospíšil, kategorie: Obecné info
Vděčnost za svědectví víry
Hospodin je mé světlo a má spása

Včera jsme se mohli rozloučit s Josefem Pospíšilem. Otec Pavel vyjádřil za nás všechny vděčnost za veliké svědectví víry, které prostupovalo celým jeho životem. Dalšími koncelebrujícími byli P. Henryk Kuman, P. Václav Vlasák a P. Michal Podzimek, účasten byl rovněž trvalý jáhen Michal Koudelka. A z kůru se s Josefem krásně loučil P. Kamil Škoda.
Narodil se 6. 3. 1935 v Kardašově Řečici do rodiny truhláře Petra Pospíšila a jeho ženy Josefy. Měl bratra Petra a setru Dášu. V Jindřichově Hradci se vyučil autoelektrikářem a řemeslu elektrikářskému se věnoval po celý svůj aktivní život. Od roku 1957 byl až do důchodu věrný boleslavské škodovce.
Ve zralých dvaatřiceti letech se oženil s Marikou Molčanyiovou a měli spolu syna Tomáše a dceru Markétu. O rodinu se vždy vzorně staral - s vypětím sil se například zapojil do svépomocné výstavby bytového domu.
Byl nadšeným radioamatérem. Pod značkou OK1AJJ se dokázal spojit s celým světem. Tuto svou vášeň zúročil při odborné přípravě branců spojařů i jako vedoucí dětského radioamatérského kroužku. Zajímal se též o historii, archeologické vykopávky a mineralogii.
Od mládí byl duší skautem, velkým příznivcem Rychlých šípů a Jaroslava Foglara, se kterým se několikrát osobně setkal.
Měl otevřené srdce a na každého si dokázal najít čas. Zažili jsme to všichni, úzká i širší rodina, kolegové, přátelé a známí. Jít s ním po městě byl zážitek. Každou chvíli se s někým zastavil a dal se do družného hovoru. Každému rozdával lásku a radost. Miloval lidi a lidé milovali jeho.
Celý život mu byla oporou jeho hluboká víra. Odešel smířený, připraven setkat se se svým Pánem.


Biblický citát na dnešní den
Nepřítel rozházel mezi pšenici plevel a odešel. (Mt 13,25)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |