Hlavní menu:


Vděčnost za svědectví víry

29.01.2022, autor: M. Mareš, foto T. Pospíšil, kategorie: Obecné info
Vděčnost za svědectví víry
Hospodin je mé světlo a má spása

Včera jsme se mohli rozloučit s Josefem Pospíšilem. Otec Pavel vyjádřil za nás všechny vděčnost za veliké svědectví víry, které prostupovalo celým jeho životem. Dalšími koncelebrujícími byli P. Henryk Kuman, P. Václav Vlasák a P. Michal Podzimek, účasten byl rovněž trvalý jáhen Michal Koudelka. A z kůru se s Josefem krásně loučil P. Kamil Škoda.
Narodil se 6. 3. 1935 v Kardašově Řečici do rodiny truhláře Petra Pospíšila a jeho ženy Josefy. Měl bratra Petra a setru Dášu. V Jindřichově Hradci se vyučil autoelektrikářem a řemeslu elektrikářskému se věnoval po celý svůj aktivní život. Od roku 1957 byl až do důchodu věrný boleslavské škodovce.
Ve zralých dvaatřiceti letech se oženil s Marikou Molčanyiovou a měli spolu syna Tomáše a dceru Markétu. O rodinu se vždy vzorně staral - s vypětím sil se například zapojil do svépomocné výstavby bytového domu.
Byl nadšeným radioamatérem. Pod značkou OK1AJJ se dokázal spojit s celým světem. Tuto svou vášeň zúročil při odborné přípravě branců spojařů i jako vedoucí dětského radioamatérského kroužku. Zajímal se též o historii, archeologické vykopávky a mineralogii.
Od mládí byl duší skautem, velkým příznivcem Rychlých šípů a Jaroslava Foglara, se kterým se několikrát osobně setkal.
Měl otevřené srdce a na každého si dokázal najít čas. Zažili jsme to všichni, úzká i širší rodina, kolegové, přátelé a známí. Jít s ním po městě byl zážitek. Každou chvíli se s někým zastavil a dal se do družného hovoru. Každému rozdával lásku a radost. Miloval lidi a lidé milovali jeho.
Celý život mu byla oporou jeho hluboká víra. Odešel smířený, připraven setkat se se svým Pánem.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |