Hlavní menu:


Víkendovka v Bělé p. Bezdězem

30.03.2022, autor: J. Němeček, foto s. Pavlína, s. Kristiána, V. Štecová, kategorie: Fotogalerie
Víkendovka v Bělé p. Bezdězem
25.-27.3.

Víkendovka s duchovní obnovou

V pátek 25. 3. jsme spolu s mládeží a s našimi sestrami, Kristiánou a Pavlínou, vyrazili na víkend do Bělé pod Bezdězem. Večer jsme s o. Kamilem Škodou a zdejšími farníky oslavili mši sv. ze slavnosti Zvěstování Páně a připojili se zásvětnou modlitbou k celé Církvi, která prosila o zasvěcení celého světa a zvláště Ruska a Ukrajiny Neposkvrněnému Srdci Panny Marie. Po večeři pokračoval program v kapli na faře, kde mohl každý sám setrvat chvíli v modlitbě pod křížem.

Sobotní dopoledne jsme se sešli na úvodní slovo k tématu "Můj Otčenáš", které si pro nás připravila sestra Kristiána. Poté jsme se sbalili a vyrazili na poutní výlet do vesničky Bezděz, kde jsme společně slavili mši sv. Měli jsme krásné počasí a tak nám i zpáteční cesta, naplněná přátelskými rozhovory a modlitbou Růžence, rychle utekla. Na faře nás již čekal výborný guláš od sestry Pavlíny. Večer jsme se sešli na témátko s o. Kamilem, který mluvil o svátosti smíření, a poté byla možnost se u něho také vyzpovídat.

Neděli jsme začali ranní mší sv. v kostele Povýšení sv. Kříže. Po snídani jsme navázali na sobotní slovo o Modlitbě Páně a každý jsme se pokusili prohloubit naše vnímání a chápání této modlitby. Někteří se pustili do výtvarného nebo i básnického zpracování. Mnozí z nás si k ruce vzali Písmo sv. a hledali taková místa, která by nám pomohla jednotlivé prosby v této modlitbě lépe pochopit. K radosti nejmenovaného účastníka jsme si poté zahráli ještě vědomostní Kahoot! a celou víkendovku jsme završili společným nedělním obědem.

Děkujeme otci Kamilovi i sestrám za pohostinství na faře i čas, který nám věnovali.

Bělá2022

Bělá2022
30.03.2022 18:47:29

Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |