Hlavní menu:


Volební matematika

23.10.2013, autor: M. Mareš, kategorie: Osobní názor
Volební matematika
Na každém hlasu záleží

Za dva dny budou volby, ve kterých půjde o mnohé. Tato země má stále ještě možnost zvolit takový parlament, ve kterém nebudou většinově rozhodovat novodobí gottwaldovci a fierlingerovci. Nemusíme mít parlament, ve kterém církev bude jako za minulé totality neustále podpásově napadána, kde svoboda a právo budou jako idiotské zvyklosti pošlapávány.
Poslední výzkum CVVM z pondělí ukázal 44 % hlasů pro KSČM a ČSSD, 42 % hlasů pro ostatní strany ze ziskem nad 5 %, zbylých 14 % hlasů pro malé strany žel Bohu propadne. Kdyby voliči malých stran vzali rozum do hrsti, pochopili by, že volbou strany, která 5 % nedosáhne, podpoří de facto většinou svého hlasu rudooranžové. Navíc ještě 29 % oslovených volit nepůjde, čímž de facto rovněž podpoří rudooranžové.
Budou-li reálné volby probíhat dle tohoto modelu, rozhodne pouhých 31,24 % občanů s volebním právem o obnově bolševické vlády nad naší zemí. Zkusme tuto skutečnost ve svém okolí vysvětlit a přesvědčit své okolí, že KSČM nemusí být v parlamentu tak silně zastoupena, jak ukazuje průzkum, využijí-li všichni svého volebního práva aktivně a s rozvahou.
V pořadí dle CVVM uvádím v procentech data z posledního výzkumu:
ČSSD 26
KSČM 18
Ano 16,5
TOP09 9
ODS 6,5
KDU-ČSL 5
Úsvit 5

CVVM

ČRo by měl udělat správnou věc: kardinálovi Dukovi se omluvit


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |