Hlavní menu:


Výsledek komunálních voleb

11.10.2014, autor: M. Mareš, kategorie: Ze světa
Uspěli jsme, ale mohlo to být lepší

Mudr. Pavel Nechanický se stal opět zastupitelem - to je určitě dobrá zpráva. Započne tak dvacátý pátý rok zastupitelské služby. Zisk 1824 hlasů svědčí o tom, že jeho práce je oceňována i mimo farnost. Žel Bohu těsně neuspěli další dva katolíci - Mgr. Radek Kotlaba (1137 hlasů) a MUDr. Jaroslav Vedral (1057). Byť tito dva nebyli lídry kandidátek Strany zelených a KDU-ČSL, voliči je upřednostnili preferenčními hlasy tak, že se stali vítězi obou kandidátek. Zákonodárci omezili vstup do zastupitelstva stranám, které nezískají 5 % hlasů. Součet SZ a KDU-ČSL přitom činí 8,5 % - sdružená kandidátka by zřejmě znamenala zisk tří mandátů. V sousedních Kosmonosích se právě SZ a KDU-ČSL sdružily a účast v zastupitelstvu tak získaly...

Volební účast byla 37 %, tedy o 6 % nižší než před čtyřmi roky. KDU-ČSL letos získala trojnásobek hlasů proti roku 2010, rovněž SZ vyrostla - asi o polovinu. Rovněž TOP09 dosáhla mírného růstu. ODS, ČSSD i KSČM proti minulým volbám ztratily.

V příloze graf zisku mandátů a volební zisk v procentech hlasů. Sloupce ANO označují volební stranu "Volba pro Mladou Boleslav a ANO 2011".

Ke stažení: MB2014.pdf, 236 kB


Biblický citát na dnešní den
Pane, ty máš slova věčného života. (J 6,68)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |