Hlavní menu:


Výstup na vrchol korupce

23.09.2021, autor: M. Mareš, kategorie: Křesťanská akademie
Přednáška Ondřeje Závodského

Hosta uvedl J. Hudec a vzpomenul při tom na zesnulého M. Jirounka, zakladatele a dlouholetého předsedu ČKA v našem městě, který přednášku O. Závodského ještě v předkoronavirové době domluvil.
Ondřej Závodský nyní působí v Nadačním fondu proti korupci. Rozhovor v Katolickém týdeníku přibližuje statečnost, se kterou koná, a odkud čerpá sílu. Dříve pracoval na ministerstvu vnitra a financí, podařilo se mu například formulací nového zákona o hazardních hrách snížit počet provozovaných automatů na sedminu a ukončit jejich provozování v restauracích i na benzinkách.
Své zkušenosti s korupcí, ale i řešení v budování občanské společnosti ("nekoukejte se nahoru, ale na nohy" - tedy i nadcházejícími volbami), popsal v knihách Čas oligarchů, jejich sluhů a nepřátel a Výstup na vrchol korupce - Od obálek k národní prostituci, jejichž obsah na přednášce popsal a zodpověděl četné dotazy.

Korupci 90. let nahradil mnohem sofistikovanější model, který ohýbá celou zemi

Z dnešního vrcholu korupce se lze vydat sestupnou cestou - záleží na každém z nás. Začít lze hned - O. Závodský nás k tomu vybídnul, třeba i povzbuzováním našeho okolí k volební účasti.

Za 14 dní, ve čtvrtek 7.10., přivítáme na ČKA Lenku Bradáčovou.


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |