Hlavní menu:


Předprogram v diecézi Melbourne

11.11.2008, autor: Václav Novák, kategorie: WYD Sydney
Loch Ard Gorge - součást Great Ocean Road
Krátký popis a fotogalerie

Protože se nám s P. Radkem nepodařilo dávat zprávy z Austrálie pravidelně na náš farní web, tak bych chtěl alespoň nyní krátce se k Světovému setkání mládeže se Svatým otcem vrátit...
A protože jsem zrovna nemocný, tak využívám času v posteli a připravil jsem tento souhrn a pár fotogalerií o předprogramu v diecézi Melbourne.

O letu do Austrálie a příletu do Melbourne jsme již psali - viz samostatný článek v této kategorii. Proto už jen fotogalerie z letu.

Pondělí 7. července - jsme strávili volným programem v Melbourne. Kdo chtěl, mohl ještě odpočívat a nabírat síly po letu. S Radkem a naší partou, která se velice rychle vytvořila, jsme šli do DID centra na katolické univerzitě, prohlídli si centrum Melbourne a večer jeli tramvají podívat se na noční přístav. Bohužel v tuto roční dobu (u nás léto, v Austrálii zima) je v Austrálii poměrně brzo tma - kolem páté hodiny, takže den je poměrně krátký.

Úterý 8. července - bylo naplánované setkání s českými krajany, společná mše svatá a poté návštěva farmy Australanky Lilly. Tam jsme měli možnost vidět klokany aj méně zajímavý hovězí dobytek.:-)

Středa 9. července - byla jedním z nejhezčích dní z celého pobytu v Austrálii. Celodenní výlet po Great Ocean Road. Tuto 243 km dlouhou pobřežní cestu vybudovali vojáci z první světové války. Opravdu nádherná příroda, naštěstí nám přálo i počasí (ráno byla mlha, která se během cesty naštěstí zvedla).

Čtvrtek 10. července - dopoledne jsme strávili v jediném cisterciáckém klášteře v Austrálii v Tarrawarra Abbey, kde si pro nás cisterciáci připravili společnou modlitbu, čas pro adoraci, seznámení s komunitou, malé pohoštění a diskuzi. Zbytek dne jsme se procházeli opět po Melbourne, dostali jsme se na nejvyšší bod města - vyhlídku na Eureka Skydeck. Po setmění jsme stihli také koncert na Federation Square. A poslední den nabitého programu byla diskotéka/taneční zábava.

Pátek 11. července - zúčastnili jsme se mše svaté s arcibiskupem na stadionu Telstra Dom. A dopoledne jsem osobně s některými dalšími strávil v druhé farnosti - Ringwood, kde byla jedna možnost se pomodlit růženec a adorovat. Ale také nějaké soutěže. Ještě jsme stihli vystoupení "aboriginských" mladíků.

Sobota 12. července - byla naplánována návštěva přírodní rezervace Healesville Sanctuary. Tam jsme konečně viděli všechna typická australská zvířata. Odpoledne bylo setkání s krajany v parku nazvaném Šumava.

Neděle 13. července - byl poslední den, který jsme strávili zde v Melbourne. Dopoledne byla společná mše s farností, odpoledne jsme měli vyhrazeno na naše rodiny (protože i když jsme tam bydleli, vraceli jsme se pozdě v noci a ráno zase byly brzké odchody) - jediný volný den pro pobyt v rodině. A večer uspořádala farnost Mooroolbark takovou malou zábavu a pohoštění pro všechny národy, které farnost hostila (nejen Češi, ale také mladí z Chile, Italové, Němci).

Pondělí 14. července - přeprava do Sydney. Vstáváme kolem třetí hodiny ráno. Ve 4:15 je sraz u kostela. Poslední poděkování a pozdrav pro naše rodiny a jedeme jen malou chvíli na místo, kde si nás zase vyzvednou jiné autobusy. Byli jsme tam kolem páté hodiny. První z nás odjížděli kolem deváté hodiny. Ale my zůstali do jedné hodiny. Byly nějaké komplikace. Nebylo možné sehnat další bus, i když byl objednán. Přepravovalo se totiž velké množství poutníků - asi 700 autobusů směr Sydney. Batohy jsme nechali na hromadě - do busu by se nevešly. A tak snad dorazí...Ale to až v příštím díle, asi až zase budu nemocný:-)


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |