Hlavní menu:


Zničené kostely severních Čech

03.02.2012, autor: M. Mareš, kategorie: Ze světa
Ruiny staveb i severočeských duší - pozvání na pražskou výstavu i k zamyšlení

Tak nám dnes v parlamentu promluvili zástupci jedné strany – té jediné správné, která opravdu hájí zájmy lidu. Dozvěděli jsme se zajímavé skutečnosti.
Novou informací z parlamentu tedy například je, že poslanci KSČM osobně za pronásledování a věznění církevních osobností žádnou zodpovědnost nemají.
Naštěstí jsme ale ještě nezapomněli, jak v naší zemi vládl Gottwald a jeho vnuci až do r. 1989. Snad by si dnešní soudruzi měli připomenout dílo, které páchali v naší zemi ti jediní spravedliví, k jejichž ideovému odkazu se hlásí:
„Hrdinská“ likvidace nevinných německých občanů na konci války „partyzány“, kteří se zrodili pět minut po dvanácté
Ústecký masakr z 31.7.1945 viz link níže
41 let trvající proticírkevní teror – vraždy, věznění, totální likvidace klášterů, špinavá práce STB, stranou a státem šířená anticírkevní propaganda. Církevní tajemníci se opravdu činili – již okolo roku 1980 dosáhli toho, že se v severočeském kraji na žádné škole nevyučovalo náboženství. Likvidace kostelů byla hrozným zlem, ale ještě větší jsou škody, které byly spáchány na duších osob našeho národa.

Ještě zítra a v neděli 5.2. můžete v Klementinu shlédnout mimořádnou výstavu Zničené kostely severních Čech. Většina informačních panelů výstavy je též v katalogu, který si lze prohlédnout i virtuálně – viz link.

V příloze srovnání katolicity v nosných okresech českých diecézí – je zřejmé, že severočeští soudruzi se obzvláště činili. Samozřejmě, dnešní členové KSČM s tímto nemají nic společného.

Link na Ústecký masakr

» Přejít na článek Zničené kostely severních Čech na webu www.znicenekostely.cz.

Ke stažení: Diecéze - katolicita jednotlivých okresů v r. 2011, 219 kB; Okresy - index poklesu katolicity, porovnání r. 2011 s r. 2001, 49 kB


Biblický citát na dnešní den
Tvá víra tě zachránila! (Mk 5,34)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |