Hlavní menu:


Po vládě soudruhů zase tolik neprahneme

27.10.2012, autor: M. Mareš, kategorie: Ze světa
Dovětek k volbám

D. Raus ve dnešním Křesťanském týdeníku dobře vystihnul situaci Komunismus je mrtev, ať žijí komunisté.

Na krajské volby se můžeme podívat též takto - ve srovnání s parlamentními volbami v r. 2010 volilo KSČM méně osob. Výsledky voleb jsou pro komunisty příznivé zejména proto, že velká část středových a zejména pravých voličů zůstala doma s tím, že není koho volit. Další významná část volila pidistrany, které neměly šanci překročit hranici 5%. Všichni tito svojí pasivitou přispěli právě komunistům k více než čtvrtinovému zisku mandátů.

Zajímavé by bylo zjistit volební chování třetiny pokřtěných obyvatel naší vlasti. Zdá se, že jasně proticírkevní volební kampaň ČSSD přinesla jejím tvůrcům dvojnásobný úbytek hlasů. Ti, ve kterých znovu rozdmýchali proticírkevní zášť, v době totality tvrdě pěstovanou, volili tu "zaručeně opravdovou" opozici v podobě komunistů - jasnou úchylku v podobě promarxistické teologie osvobození. A potom tu byli ti, kteří sice ještě před dvěma lety volili ČSSD, ale nyní vystoupili z vlaku, který B. Sobotka řídí proti křesťanům naší země a volili KDU-ČSL.

Pozici lidovců výstižně popisuje P. Bělobrádek Jdeme odjakživa vlastní cestou.

Pokud jde o pravicové pasivní voliče - snad si zapamatují hořké probuzení po prvním kole senátních voleb a nenechají již v žádných dalších volbách za sebe rozhodovat jiné.

A co dělá vítězná ČSSD? I ve Zlíně, kde byla KDU-ČSL druhá, vytvoří oranžovorudou koalici bez lidovců. Ostudný plakát středočeské ČSSD dále hlásá "Nedáme Hrad Vatikánu" - a Křesťansko-sociální platforma ČSSD k této špíně stále mlčí...

Ke stažení: Zisky krajských mandátů největších stran v procentech, 30 kB

Zpět


Biblický citát na dnešní den
Ježíš řekl: „Věřte ve mne.“ (J 14,1)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |